Kruidenolie en -azijn, pesto, ...
Daslookpesto
Ingrediënten:
- Handvol daslook
- 60g pijnboompitten
- 1 à 2 teentjes knoflook
- 3 eetl olijfolie
- 4 eetl Parmezaanse kaas
- Peper en zout
Bereidingswijze:
Spoel de daslook af en dep droog. Knip de daslook bij de pijnboompitten en tenen knoflook. In blender fijn maken. Voeg olijfolie en Parmezaanse kaas toe en weer in de blender. Peper en zout naar smaak toevoegen.
Opmerking: Als je denkt dat je daslook hebt gevonden, scheur dan eerst een stuk van het blad om te checken of er een lookgeur vrijkomt. Zo onderscheid je daslook van de giftige bladeren van het meiklokje (lelietje van dalen). Ze gelijker namelijk erg op elkaar!

Basisrecept: bereiding van een oliemaceraat (culinaire of medicanale kruidenolie) - koude methode
binnenkort op de website
Basisrecept: bereiding van een oliemaceraat (culinaire of medicanale kruidenolie) - warme methode
binnenkort op de website
Basisrecept: bereiding van massageolie
binnenkort op de website
Bereiding van een massageolie voor de spieren en gewrichten
binnenkort op de website
Bereiding van een relaxerende massageolie
binnenkort op de website
Bereiding van een culinaire zuiderse kruidenolie
binnenkort op de website
Bereiding van een kruidenazijn
binnenkort op de website