Kruidenolie en -azijn, pesto, ...

Daslookpesto

Ingrediënten:

- Handvol daslook

- 60g pijnboompitten

- 1 à 2 teentjes knoflook

- 3 eetl olijfolie

- 4 eetl Parmezaanse kaas

- Peper en zout

Bereidingswijze:

Spoel de daslook af en dep droog.  Knip de daslook bij de pijnboompitten en  tenen knoflook. In blender fijn maken. Voeg olijfolie en Parmezaanse kaas toe en weer in de blender. Peper en zout naar smaak toevoegen.

Opmerking: Als je denkt dat je daslook hebt gevonden, scheur dan eerst een stuk van het blad om te checken of er een lookgeur vrijkomt. Zo onderscheid je daslook van de giftige bladeren van het meiklokje (lelietje van dalen). Ze gelijker namelijk erg op elkaar!

Basisrecept: bereiding van een oliemaceraat (culinaire of medicanale kruidenolie) - koude methode

binnenkort op de website

Basisrecept: bereiding van een oliemaceraat (culinaire of medicanale kruidenolie) - warme methode

binnenkort op de website

Basisrecept: bereiding van massageolie

binnenkort op de website

Bereiding van een massageolie voor de spieren en gewrichten

binnenkort op de website

Bereiding van een relaxerende massageolie

binnenkort op de website

Bereiding van een culinaire zuiderse kruidenolie

binnenkort op de website

Bereiding van een kruidenazijn

binnenkort op de website